Beste wandelaars, het is niet veilig op het Kerkpad

Word je onderweg bedreigd? Bel direct 112!

Sinds 2017 worden voorbijgangers op het Kerkpad in Zutphen tussen Wijnhofstraat en Kapperallee – een openbare weg – uitgescholden, bedreigd, weggejaagd, er wordt met de trekker op ze in gereden, ze worden toegeschreeuwd dat ze er niet mogen komen, dat het privéterrein is en de weg wordt geblokkeerd door auto’s en landbouwvoertuigen.  De boer maakt in zijn agressie geen onderscheid tussen buurtbewoners en toeristen. Hij haat iedereen. De afgelopen weken hebben we een aantal meldingen gehad van vakantiegangers die door de boer bedreigd en geintimideerd zijn.

Wandelen doe je voor je plezier

Wandelen is heerlijk ontspannen en genieten van de omgeving in alle jaargetijden. Wandelen door bossen, langs weilanden, over veengebieden. In je eigen tempo genieten van prachtige vergezichten. Je gedachten laten gaan… Of juist helemaal geen gedachten. De Achterhoek is een prachtig wandelgebied. Maar het wandelplezier word je ontnomen wanneer je over het Kerkpad gaat. En de ‘gastvrije’ gemeente Zutphen treedt niet op.

Wees voorbereid

Wij vinden dat je vooraf moet weten wat je te wachten staat. Het kan ook zijn dat het goed gaat, maar vaak gaat het mis. En wij willen dat je op een veilige manier kunt genieten van de Achterhoek:

  • Wanneer je geen zin hebt om je wandeling te laten verpesten door een agressieve boer: kies een andere route;

Welke wandelingen lopen er via het Kerkpad?

Er lopen een aantal wandelingen via het Kerkpad, onder andere de dagwandeling De Hoofdige Boer, onderdeel van het Hanzestedenpad en een dagwandeling van Mooi Achterhoek . Op veel campings is er informatie over deze wandelingen beschikbaar.

De betrokken wandelorganisaties zijn op de hoogte van de bedreigingen e.d. en nemen ook hun maatregelen.