De afgelopen weken heeft de boer op het Kerkpad en omgeving vakantiegangers lastig gevallen en bedreigd. Ook zijn er wandelaars met het nodige geschreeuw en gevloek teruggestuurd: ‘dit is mijn weg’.

Het is beschamend wat hier gebeurt. Burgemeester Annemieke Vermeulen gaat op vakantie, terwijl mensen die in Zutphen en omstreken op vakantie zijn lastig worden gevallen door een gewelddadige boer.

De burgemeester belooft al een jaar dat er een einde komt aan deze gewelddadigheden, maar de boer blijft gewoon bedreigen en intimideren. Als er een politie-agent wordt bedreigd door een boer op een trekker, dan wordt de betreffende boer meteen opgepakt. Als gewone burgers bedreigd worden door een boer op een trekker, dan wordt de desbetreffende boer geknuffeld en gepamperd door onze burgemeester en de burgers worden aan hun lot overgelaten.

We zijn diep teleurgesteld in de burgemeester. Maar ook in de gemeenteraad van Zutphen. Het is beschamend dat de gemeenteraad niet ingrijpt. De raadsleden tonen geen enkele interesse in het geweld dat zowel tegen hun eigen burgers als tegen vakantiegangers gebruikt wordt. Onze ‘volksvertegenwoordigers’ zijn te druk met hun eigen politieke spelletjes.

Voor het stadhuis en het politiebureau van Zutphen zijn onlangs zware bloembakken geplaatst om de gebouwen te beschermen tegen mensen die met hun auto of trekker de gevel willen rammen of naar binnen willen rijden. Intussen zijn de mensen die op het Kerkpad wandelen of fietsen vogelvrij.

Burgemeester, raadsleden, bescherm uw burgers! Treedt nu eindelijk eens op tegen dit geweld.