Burgemeester Annemieke Vermeulen beloont de terreurboer op het Kerkpad met een fraaie oprijlaan en uitbreiding van zijn erf. Hij krijgt het alleenrecht op het Kerkpad. Wat hij de afgelopen vijf jaar illegaal deed – het bedreigen en intimideren van voorbijgangers op de openbare weg, met geweld fietsers en wandelaars te lijf gaan en waar ‘onze’ burgemeester niet tegen optrad – wordt, op initiatief van de burgemeester, binnenkort gelegaliseerd.

Geweld loont in Zutphen

Vanaf de Kapperallee tot ver voorbij zijn boerderij zijn wandelaars en fietsers niet meer welkom op het Kerkpad. Na 150 incidenten is het niet de boer die wordt aangepakt, maar de wandelaar en de fietser. Geweld loont in Zutphen! Voor wandelaars komt er een nieuw paadje naast het huidige, alsof dat zo veilig is ….. Fietsers kunnen het trouwens helemaal schudden: die zijn niet meer welkom.

Volgens de burgemeester ontstaan er gevaarlijke situaties door de combinatie van wandelaars/fietsers en grote landbouwmachines. Maar ze weet heel goed dat het niet de landbouwmachines zijn die voor problemen zorgen. Wandelaars en fietsers melden ‘gevaarlijke situaties’ omdat ze op allerlei manieren bedreigd en lastig gevallen worden door de terreurboer.

Ernstige incidenten

De terreurboer is blijkbaar nog niet tevreden over het bereikte resultaat, want hij mishandelt nog steeds voorbijgangers. De afgelopen weken zijn er weer enkele ernstige incidenten geweest.

Volgens de burgemeester zijn met het nieuwe wandelpad de problemen opgelost. De incidenten met de terreurboer spelen zich echter niet alleen af rond zijn boerderij, maar in de hele omgeving. Wat is de volgende stap burgemeester: de hele wijk Noordveen gesloten verklaren?

Toen de terreurboer zich hier vijf jaar geleden vestigde, wist hij dat er een openbare weg over het erf liep. Maar daar had hij snel wat op gevonden: door het bedreigen, intimideren en te lijf gaan van wandelaars en fietsers heeft hij het na vijf jaar voor elkaar gekregen dat de burgemeester het Kerkpad gesloten verklaart.

Optreden burgemeester

We hebben verschillende deskundigen gevraagd hun mening te geven over de handelwijze van de burgemeester. Unaniem geven ze aan dat de burgemeester verschillende instrumenten ter beschikking heeft om op te treden tegen de terreurboer. Maar die gebruikt ze niet. Ze heeft zich nooit bekommerd om de slachtoffers van de boer.