Bedreigingen, intimidaties en blokkade van de weg gaat gewoon doorHet Kerkpad is een openbare weg. De gemeente Zutphen heeft dat bevestigd. Nu de gemeente heeft besloten dat het Kerkpad open blijft, moeten de boeren die borden verwijderen, zegt de gemeente. Maar nog steeds zijn alle borden niet weg. Integendeel. Er komen juist steeds weer nieuwe borden bij.

De creativiteit van de boeren kent geen grenzen. Nu wordt zelfs corona erbij gehaald om voorbijgangers te weren. Terwijl de boer zelfs niet eens de anderhalve meter in acht neemt en wandelaars bespuugt en uitscheldt terwijl hij vlak voor ze staat.

De boer doet er alles aan om voorbijgangers te weren. Met bedreigingen, met intimidatie, met het blokkeren van de weg en met het plaatsen en verplaatsen van borden. Het is een wirwar van borden aan het Kerkpad… (zie foto’s hieronder), maar trek je er niets van aan: het Kerkpad is een openbare weg.

Wel heeft de gemeente eindelijk borden geplaatst waarin wandelaars en fietsers op hun rechten en plichten worden gewezen. Anderhalf jaar geleden hebben we boer al geadviseerd om dergelijke borden te plaatsen.

Borden op het Kerkpad
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is AdobePhotoshopExpress_2019_11_12_06_51_36.jpg
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is AdobePhotoshopExpress_2019_11_12_06_54_06-744x1024.jpg