Eindelijk! 

Wat heerlijk om na zo lange tijd weer met een redelijk veilig gevoel het vertrouwde rondje te kunnen lopen, genietend van de mooie omgeving. En wat goed om te zien dat er weer veel mensen van het pad gebruikmaken.

Toegegeven, het pad is te smal en de bloemenrand moet in het voorjaar nog aangroeien. Maar het voelt goed om hier na ruim vier jaar weer zonder bedreigingen en confrontaties te wandelen. 

Het heeft veel moeite en tijd gekost om het gemeentebestuur zover te krijgen. En het voelt nog steeds niet eerlijk dat een weg is afgesloten voor wandelaars en fietsers die jarenlang zonder problemen werd gebruikt. En die nu helemaal ter beschikking komt van  iemand die veel mensen heeft bedreigd, uitgescholden, en daarvoor zelfs al een keer is veroordeeld. En die zich in januari volgend jaar opnieuw hiervoor moet verantwoorden.

Wie betaalt de omleiding ? 
Wethouder Werger en burgemeester Vermeulen hebben altijd verklaart dat de volledige kosten van de omleiding verhaald gaan worden op de betreffende boer. Het is zeer de vraag of dat ook daadwerkelijk is gebeurd. Door de uitlatingen van B&W lijkt het erop dat de bewoners van de gemeente opdraaien voor de kosten, in plaats van de boer.  

We wensen iedereen die (weer) gebruik gaat maken van het Kerkpad veel wandelplezier.