Kerkpad ZutphenMeldpunt Kerkpad is een onderzoek gestart naar de nu al drie jaar durende agressie en intimidatie op het Kerkpad, de bijna dagelijkse blokkade èn het slappe optreden van gemeente en politie. Voorbijgangers op het Kerkpad en omliggende wegen zijn al drie jaar vogelvrij omdat gemeente en politie niet optreden tegen de agressie en intimidatie van de betreffende boer.

Dat roept bij iedereen veel vragen op, zoals bijvoorbeeld:

– Hoe is het mogelijk dat iemand al drie jaar door kan gaan met dit gedrag?

– Hoe is het mogelijk dat iemand bijna dagelijks het Kerkpad, een openbare weg, kan blokkeren?

– Waarom wijst de burgemeester naar de politie en de politie naar de burgemeester als we vragen om op te treden?

– Vechten de boeren en de gemeente een conflict uit over de rug van wandelaars en fietsers?

– Wat zijn de werkelijke motieven van de boeren en van de gemeente?

En zo zijn er nog veel meer vragen. We roepen je hulp in bij het vinden van antwoorden op die vragen. Want van de gemeente en de politie krijgen we die antwoorden niet. En de boer wil niet met ons in gesprek. Daarom gaan we proberen de antwoorden op de vele vragen op een andere manier boven water te krijgen.

We beginnen met het verzamelen van een aantal urgente vragen die bij veel mensen leven en waarop we daarna samen het antwoord gaan zoeken.

Vertrouwelijk

Iedereen kan helpen door zijn of haar vragen en antwoorden met ons te delen (zie contactgegevens). Mocht je daarop prijs stellen, dan wordt je bijdrage vertrouwelijk behandeld. Alle tips zijn welkom en ook daar geldt: vertrouwelijkheid staat voorop. Mocht je weten waar we het antwoord kunnen vinden, of mocht je het antwoord zelf hebben, dan houden we ons natuurlijk ook aanbevolen.

Andere meldingen

Daarnaast maken we gebruik van de vele meldingen die we hebben ontvangen. Behalve de incidenten zijn er ook andere meldingen binnengekomen. Die hebben we tot nu toe altijd terzijde geschoven – het ging ons om de agressie tegen voorbijgangers en de blokkade van de openbare weg.

Maar gezien het onveranderde gedrag van de boeren en het slappe optreden van burgemeester Annemieke Vermeulen en de politie nemen we alles mee in ons onderzoek. De situatie is er serieus genoeg voor.

Alle vragen worden op deze website gepubliceerd en daarna gaan we met iedereen die wil bijdragen, op zoek naar de antwoorden. Ook onze zoektocht en de antwoorden die we vinden worden gepubliceerd op deze website.