De politierechter heeft de Kerkpadboer vanmiddag veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur voor het bedreigen van een trimgroep en een wandelend echtpaar.

De politierechter noemde het ‘heftige bedreigingen’ en achtte bewezen dat de man de slachtoffers angst heeft ingeboezemd door intimiderend rijgedrag op zijn trekker en door ze uit te schelden en verbaal te bedreigen. De bedreigingen speelden zich af in november 2019 en januari 2020.

Deze strafzaak stond eerst gepland voor augustus vorig jaar, maar werd toen uitgesteld vanwege corona. Daarna zijn er nog veel meer ‘heftige bedreigingen’ geweest. Of die ook nog voor de rechtbank komen, is niet bekend.

Tijdens de zitting benadrukte de boer meerdere keren dat hij een warme relatie onderhoudt met burgemeester Vermeulen, probeerde hij zichzelf neer te zetten als slachtoffer en vergeleek hij de wandelaars en fietsers op de openbare weg met leden van Wakker Dier en de Dierenbescherming.

Voor meer informatie over de zitting bij de politierechter kijk op de website van Contact Zutphen of bij Omroep Gelderland.